Publicera kalender

Genom funktionen Publicera kalender så är det möjligt att publicera en webbaserad kalender som man sedan kan importera till en mobiltelefon, surfplatta eller kalender i en dator. Till kalendern kommer sedan lektioner och/eller uppgifter som t.ex. läxor och prov att skickas automatiskt.

Publicera kalender - Vårdnadshavare med mer än ett barn på skolan.

Om du inte har publicerat någon kalender syns enbart länk som heter "Publicera kalender för...". Om du är en vårdnadshavare som har fler än ett barn på en skola kommer det visas en länk per barn. Klickar du på en länk får du välja vad som ska publiceras i kalendern.

Publicera kalender - Välj uppgifter och lektioner

Lektioner - Personens schema läggs upp som händelser i kalendern

Uppgifter - Läxor, prov, redovisningar, inlämningsuppgifter som personen har blivit tilldelad läggs till som kalenderhändelser.

När du valt vad som ska finnas med i kalendern klickar du på knappen Publicera.

Publicera kalender - Statusvyn

I den gula rutan visas vilka saker som publiceras till kalendern. Vill du ändra det klickar du på Redigera kalendern. Om du vill hämta kalendern till ett kalderprogram på den dator, telefon eller surfplatta som du är inloggad på nu klickar du på knappen Visa kalendern i iPhone, Outlook, etc. Då kommer det visas instruktioner för hur du ska koppla kalendern till respektive enhet. Det finns även länkar som du kan klicka på för att komma till kalendern. Om du vill hämta kalenderna till en annan dator, surfplatta eller mobil så kan du välja att få en länk skickad till den adress som står i rutan (den adress som finns kopplad till dig i LearnPoint). Du kan ändra adressen om du vill skicka den till någon annan adress. Klicka på knappen Skicka länk via mail.